Kom verder
Golmar Beoview
menu close

Even voorstellen

“Techniek is mijn hobby. Als je van je hobby je werk mag maken dan ben ik een blij mens. Het feit dat de klanten een beroep doen op mijn knowhow vind ik verschrikkelijk leuk.” Johan Hof is sinds 1 maart 2021 onderdeel van team Vercoma. Hij heeft 20 jaar als installateur gewerkt en nu verkoopt hij de installaties zelf. De ideale man voor de functie Verkoop Consultant bij Vercoma!

Techniek stroomt door de aderen

“Ik ben een techneut pur sang. Ruim 18 jaar heb ik in de installatietechniek gezeten. Eerst bij een beveiligingsbedrijf, wat ik heel erg leuk vond. Het grote nadeel was wel dat je storingsdienst had. Dat betekende dat je een week lang 24 uur oproepbaar was. Als je nog geen gezin hebt is dat prima, maar met kleine kinderen is dat wel anders. De pieper ging toen wel eens midden in de nacht af. Het hele huis was in rep en roer.” Dit was het moment dat Johan koos om van installatie naar verkoop te gaan. Natuurlijk wel in de geliefde technische hoek.


Bizarre coronatijd

De crisis gooide helaas roet in het avontuur bij de technische groothandel. Het bedrijf ging failliet en na 8 jaar moest Johan op zoek naar een nieuwe baan. Een baan in de techniek lukt helaas niet en zo kwam hij bij een groothandel in sport- en outdoor artikelen terecht. “Het was lastig om in een nieuwe branche mijn weg te vinden. Nu ben ik best wel een beetje sportief, maar ik miste de technische kennis. Ik zat niet lekker op mijn plek en ben verder gaan zoeken. Een jaar eerder had ik al eens gesolliciteerd bij Vercoma en die sollicitatie kwam ik weer tegen op mijn computer. Ik ben naar de website gegaan en, lucky me, ik zag dat er iemand gevraagd werd! Ik heb een brief gestuurd, werd uitgenodigd en hier zit ik nu.”


In m’n element

“Het klikte gewoon. Ik had de indruk dat ik thuiskwam. Ik herkende de materialen, omdat ik ze in het verleden geïnstalleerd heb. Het allerleukste is dat ik mijn kennis en ervaring kan overdragen naar onze klanten. Ik zit er nog maar net, maar ik hoor dat ik al vrij ver ben in korte tijd. Ik merk het ook aan de klanten en het vertrouwen dat ze me gunnen. Ze bellen me voor advies. Dat kun je wel aan mij overlaten. Dan ben ik in m’n element. Ik kan ze daarin voorzien.

 
Elke dag leren

Natuurlijk kan Johan nog niet op alle vragen antwoord geven. Maar hij leert graag en snel. “Heb ik het antwoord niet, dan zorg ik dat ik de juiste informatie verzamel. Tijd die ik op kantoor vrij heb besteed ik aan het lezen van handleidingen of andere productinformatie. Zeg ik dat ik vandaag bij je terugkom, dan doe ik dat ook. Daarmee creëer je gunfactor. Ik vind het belangrijk dat wij als bedrijf de juiste adviezen geven en zorgen dat de installatietijd zo kort mogelijk is. Als dit lukt, dan hebben ze een positieve ervaring.


Gelijk een goed gevoel

Werken bij een nieuwe organisatie is altijd even wennen. Ook al is het je veertigste (!) werkjaar in het geval van Johan. “Natuurlijk is het weer spannend zo’n eerste dag. Het is toch altijd weer je plek vinden in een bestaande organisatie. Verder voelt het als een warm bad. Vercoma is in mijn beleving echt een bedrijf waar je het samen doet en dat ervaar ik als zeer prettig. Iedereen is even betrokken en behulpzaam. Hier word je zeker niet aan je lot overgelaten. Dat geeft een warm gevoel. Dat is niet klef bedoeld, maar het geeft wel gelijk het gevoel van betrokkenheid. En dat is heel fijn. Ik kijk echt uit naar mijn tijd bij Vercoma!”

wachtwoord vergeten