Kom verder
Golmar Beoview
menu close

Onderhoud RVS materialen

Onderhoud RVS panelen en zuilen

Vercoma levert Roest Vast Stalen kasten, zuilen en panelen in kwaliteiten AISI 304 of AISI 316. Dit materiaal voldoet ruimschoots in weer en wind. Toch is regelmatig onderhoud aan deze materialen noodzakelijk. Dat is niet alleen raadzaam om dof worden te voorkomen maar kan ook noodzakelijk zijn om een schijnbare roestvorming te voorkomen. Deze 'roestvorming' is te wijten aan ijzerdeeltjes uit de omgeving, die zich aan RVS hechten en de RVS ogenschijnlijk doen roesten. Dit verschijnsel doet zich met name sterk voor in de omgeving van trein- en tramrails, auto- en snelwegen en sommige industriegebieden en in streken met oerhoudende grond.

Algemeen 
Gebruik NOOIT staalwol, staalborstels, schuurpapier, schuurmiddel of alkalische schoonmaakmiddelen zoals soda, ammonia of sterke zuurhoudende schoonmaakmiddelen. De zogenaamde ruitenreinigers zijn meestal ook sterk alkalisch. Het gebruik hiervan wordt dan ook sterk afgeraden. Water met een beetje allesreiger is voldoende, droog een paneel daarna na met een zachte doek.
EURO-LOCK SLOTEN: sleutels kunnen in het begin wat 'haken' in het slot. Dat is normaal. Mocht dit hinderlijk zijn dan kan het slot worden behandeld met een slotspray. Gebruik hier GEEN olie voor. Olie hardt op den duur uit en maakt het slot dan onbruikbaar.

Eerste onderhoud
Na de montage van de units, panelen of kasten kan het nodig zijn de panelen of kasten weer schoon te maken. Bovendien kunnen genomen maatregelen tijdens de eerste schoonmaakbeurt het onderhoud in de toekomst vergemakkelijken. Gebruik de eerste tijd geen RVS-Reiniger omdat het RVS voorzien is van een nano-coating. Pas wanneer een paneel dof wordt kan een RVS-Reiniger worden gebruikt (verkrijgbaar bij Vercoma). Gebruik gewoon water met een allesreiniger, maar let op dat deze geen zuur huidende schoonmaakmiddelen bevat en gebruik ook geen chloor.

Regulier onderhoud
Volgens een door uzelf te bepalen schema (meestal één keer per zes weken) dienen de panelen of zuilen te worden onderhouden. RVS delen met een zachte vochtige doek met een niet agressieve zeep reinigen. Met een zeem nadrogen en daarna met een zachte, droge doek nalopen. Pas als een paneel dof wordt kan een RVS-reiniger worden gebruikt. De RVS-delen lichtjes inspuiten met bijvoorbeeld: INNOCARE B580, Interflon Dry RVS-reiniger of 3M RVS-reinger en met een zachte doek opwrijven. Daarna met paraffine-olie en een zachte doek de RVS-delen inwrijven. Hierdoor ontstaat een beschermlaag waardoor vuil en onregelmatigheden moeilijk kunnen hechten, indien de INNOCARE B580 toepast wordt zal dit niet nodig zijn, deze brengt al een beschermlaag aan.

Vlekken | Verontreiniging | Schijnbare roest
Voor het bestrijden van alle vlekken geldt: gebruik het juiste middel op de toegepaste ondergrond. Ga altijd voorzichtig te werk zodat bijvoorbeeld de nano-coating laag niet wordt aangetast indien dit van toepassing is. Mocht er onverhoopt toch een 'verkeerd' middel op de nano-coatlaag komen, direct en grondig afspoelen met water. Gebruik de eerste tijd geen rvs-reinigingsmiddelen of alkalische middel op nano-gecoate delen. Dit zal de nano-coating aantasten en beschadigen.
Voor panelen behandeld met een nano-coating: wanneer een paneel dof is geworden kan deze worden gereinigd met een RVS-reiniger, behandel het paneel na met een paraffineolie voor een beschermende laag. Ook kan men de INNOSHINE B570 toepassen voo rhet verwijderen van ernstige vliegroest en daarna behandelen met INNCARE B580 of de RVS behandelkit RVS-BK/20 welke bij Vercoma verkrijgbaar is, lees altijd de handleiding hoe de middelen toe te passen.

Advies
Voor alle zaken m.b.t. onderhoud van RVS en andere aanverwante aangelegenheden zijn wij altijd bereid om via onze binnendienst of een van onze buitendienstadviseurs u vrijblijvend te informeren.

wachtwoord vergeten